Jobs

WERKEN IN AUSTRALIË
Je verdient in Australië al snel flink meer geld dan met een doorsnee job in Nederland. Tel daarbij op het heerlijke klimaat in Australië (zowel qua weer als belasting!) en je vraagt je op recht af wat je nog in Nederland doet…

Maar… voordat de 1e dollars op je rekening binnenstromen moet je in Nederland en Australië je papier- en regelwerk op orde hebben. Zowel vóór vertrek als ín Australië, is er best nog wat te regelen. Belangrijke zaken vóór vertrek, zijn:

 • Werkvisum: waar aan te vragen? Hoe aan te vragen? Waar op te letten? Overige rechten en plichten.
 • Tickets: One-way of toch een (wijzigbaar) retour ticket? Waarop te letten? Reisroutes.
 • Gemeentehuis: Inschrijven of toch uitschrijven? Wat zijn de do’s en dont’s? Hoe pak je het aan? en waar begin je?
 • Zorgverzekering in Nederland: Aanpassen, upgraden of opzeggen? Wat vraag je na? Waar moet je op letten? Wat mag je absoluut niet vergeten!
 • Reis- en werkverzekering: Hoe sluit deze naadloos aan op mijn reis? Hoe sluit ik deze af? Wat mag ik niet vergeten? Waar moet ik extra op letten?
 • Financiën: Hoeveel moet ik gespaard hebben? Hoe kan ik geld besparen? Wat kan ik zelf doen? Wat is het totaal plaatje voor een reis Australië en hoe verdien ik dat terug?

Zaken in Australië te regelen:

 • Belasting nummers; Verplicht, maar waar regel ik dat? Hoe regel ik dat?
 • Belastingen en pensioen: verplicht als je gaat werken, maar kán ik dat terugvragen? Hoe Vraag ik dat terug? Wáár vraag ik dat terug? Waar moet ik op letten?
 • Lokale zorgverzekering: Hoe kom ik niet voor financiële verassingen te staan tijdens mijn reis?
 • Postadres: verplicht voor bank en belasting zaken in Australië, maar hoe komt deze belangrijke post bij mij?
 • CV check & Job Assistance: Wanneer ben ik er 100% klaar voor om te gaan werken? Waar moet ik zoeken? Hoe moet ik zoeken? Hoe weet ik of het helemaal pluis is? Waar moet ik verder goed op letten?

In Australië kan je leuk bijverdienen. De verdiensten liggen ongeveer tussen de AU$ 20,- tot AU$ 25,- per uur. 1 au$ is ca 0,70 eu dus per uur is dat al zo’n € 14,- uitschieters en uitzonderingen even niet meegerekend. Niet altijd word je per uur betaald. Sommige werkgevers betalen op basis van commissie. Met name in de agrarische sector zien we dat regelmatig. Dat betekent des te meer fruit je plukt of verpakt, hoe meer je verdient! Ook in de sales wordt veel op commissiebasis gewerkt, dus hoe meer je verkoopt des te meer je verdient. Als je van je zelf weet dat je hard kan werken of goed kan verkopen dan zijn dit soort baantjes ideaal!

Om te mogen werken in Australië, vraag je vóór je vertrek uit NL een Working Holiday Visum aan. Met dit visum mag je naast reizen óók werken! Je visum is maximaal 12 maanden geldig en is aan te vragen door iedereen tussen de 18 en 30 jaar. Het Working Holiday Visum is maar één keer in je leven aan te vragen. Echter, wanneer je tijdens je eerste Working Holiday periode, 88 dagen in de agrarische sector werkt, dan mag je een tweede Working Holiday Visum aanvragen!

Je kunt het visum zelf online aanvragen voor AU$450,- (ongeveer €320,-). Maar wij kunnen je veel tijd en moeite besparen door het visum voor jou aan te vragen. Je hebt dan geen creditcard nodig en hoeft geen moeilijke vragen te beantwoorden in het Engels, maar je krijgt van ons een overzichtelijke, Nederlandse vragenlijst.

Kortom; bel, mail of kom langs en we helpen je!
Tel. +31(0)72 5116697
Mail. info@workingholidayvisum.nl